Wrocław zaprasza na IV Od pola na wrocławski stół - producenci i restauratorzy spotkają się 6 października

Spotkanie 6 października w Hotelu Novotel Wrocław Centrum łączy producentów z Dolnego Śląska i szefów kuchni – zgłoszenia do 30 września.
- Przyjdź na Od pola na wrocławski stół we Wrocławiu i poznaj regionalne produkty
- Poznaj opowieść szefa kuchni Kuby Korczaka i spróbuj potraw na bazie lokalnych składników
- Zgłoś udział do 30 września - jak to zrobić praktycznie
Przyjdź na Od pola na wrocławski stół we Wrocławiu i poznaj regionalne produkty
IV edycja cyklu odbywa się w poniedziałek 6 października o godz. 11.00 w Hotelu Novotel Wrocław Centrum. Organizatorami są Biuro Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miejskiego Wrocławia wraz z Fundacją Promocji Turystyki Kongresowej Convention Bureau - Wrocław. Wydarzenie jest inicjowane i finansowane przez Gminę Wrocław (Biuro Rozwoju Gospodarczego, Wydział Promocji Miasta i Turystyki Urzędu Miejskiego Wrocławia). Partnerami są m.in. Stowarzyszenie Aglomeracji Wrocławskiej, Dolnośląskie Produkty Regionalne Sp. z o.o. oraz Gastro Miasto.
Poznaj opowieść szefa kuchni Kuby Korczaka i spróbuj potraw na bazie lokalnych składników
Program przewiduje prezentacje lokalnych producentów oraz degustacje ich wyrobów. Kulinarna opowieść poprowadzona przez szefa kuchni Kuby Korczaka będzie połączona z poczęstunkiem przygotowanym z lokalnych składników. Korczak omówi praktyczne rozwiązania dotyczące wprowadzania produktów regionalnych do kart restauracji, ich potencjał do budowy zaskakującego menu oraz kwestie dochodowości dań z udziałem takich składników. Elementem spotkania będzie też podejście zero waste - gotuję nie marnuję.
Zgłoś udział do 30 września - jak to zrobić praktycznie
Do udziału zapraszani są restauratorzy, szefowie kuchni, managerowie lokali oraz wszyscy zainteresowani krótkim łańcuchem dostaw i jakością produktów. Zgłoszenia przyjmuje Convention Bureau - Wrocław pod adresem e-mail chorazykiewicz(at)convention.wroclaw.pl. W programie przewidziano także prezentację platformy internetowej łączącej producentów żywności z branżą gastronomiczną i usprawniającej logistykę dostaw, co może ułatwić stałą współpracę między producentami a restauratorami.
na podstawie: UM Wrocław.
Autor: krystian